SparklingPiercings.nl

bysamantha

Yeeeh, super leuk dat je een piercing wilt laten zetten. Misschien heb je er al wel een (of meerdere) of misschien wordt dit wel je eerste. Hoe dan ook hier wil ik je alvast wat info en tips geven om te zorgen dat je een beetje weet wat een piercing hebben inhoud en hoe je piercing zo goed en snel mogelijk kan genezen zodat je er veel plezier van hebt. 


De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: Is dit het juiste moment om mijn piercing te laten zetten?


Het zetten van een piercing is in principe zo gedaan. De genezing is een ander verhaal. Afhankelijk van de plaats van de piercing kan de genezing verschillen van een week of acht tot een maand of twaalf! Ja je leest het goed, soms duurt het wel een jaar voordat iets helemaal genezen is. In deze periode is het belangrijk dat je zelf je piercing twee keer per dag schoonmaakt (duurt slechts een minuutje per keer) maar bijvoorbeeld ook dat je zwemmen (zowel in een zwembad als zee) vermijd. Ga je binnenkort op vakantie en wil je daar lekker kunnen zwemmen of heb je een dagje sauna gepland staan dan is het verstandig om te kijken of je het ervoor over hebt om dit uit te stellen of dat je je piercing liever na deze periode gaat zetten. Ook houden piercings er niet van om verdrukt te worden. Dus slapen op je oor met een nieuwe piercing is niet verstandig, slapen op je buik bij een tepel of navelpiercing ook niet, oordopjes met een tragus, daith of conchpiercing, nope, niet tijdens de genezing. Er zijn zeker trucjes om dit te vermijden (die we samen allemaal door kunnen nemen) maar het is wel iets om rekening mee te houden. Het wil trouwens niet zeggen dat je de hele genezingsperiode last hebt van je piercing maar het duurt wel een paar maanden totdat de binnenkant helemaal genezen is en tot die tijd moet je hem echt pamperen. Ben je ervan overtuigd dat dit het moment is? Tof dan gaan we door naar het leuke gedeelte ;)


Wat voor sieraden kan ik kiezen?

Bij de meeste piercings (onder andere helix, tragus, neus, wenkbrauw, lip) start ik met een staafje om ervoor te zorgen dat de genezing soepeler verloopt. Het is altijd mogelijk om na de genezing de piercing te wisselen voor een ringetje. Weet je van te voren al dat je later graag een ringetje wilt geef dat dan alvast aan, dan houd ik hier extra rekening mee. Om een hele kleine impressie te geven kun je hier enkele sieraden bekijken waarmee meteen gepierced kan worden en die op verschillende soorten staafjes gedraaid kunnen worden (klik).


Hoe moet ik ervoor zorgen?

Ik zorg ervoor dat alles met steriele en goede materialen gezet wordt maar het is heel belangrijk dat je er zelf ook goed voor gaat zorgen. Ik raad hiervoor een zeezoutoplossing aan. Deze heb ik in sprayvorm (voorgemixed en steriel) in de shop liggen. Deze spray je twee keer per dag op je piercing en verder laat je hem lekker met rust. Dus zeker niet draaien, heel en weer bewegen of sterilon erop doen. Dat doet meer kwaad dan goed.


Doet het zeer?

Het zetten van een piercing kan helaas niet pijnloos. Wel gaat het zetten super snel en zijn we langer bezig met het invullen van de toestemmingsverklaring, uitkiezen van het sieraad en uitleggen van de nazorg dan met het piercen zelf. Je kunt ervan uitgaan dat het zetten twee keer twee seconden wat pijnlijk/vervelend is. Dat moet te doen zijn toch? :)


Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Voordat je langs komt in de shop is het slim om goed gegeten en gedronken te hebben. Je mag niet onder invloed zijn van alcohol en drugs en een goede lichaamshygiëne wordt ik erg vrolijk van :) Dit is ook erg belangrijk voor de genezing van je piercing. Vergeet ook niet je legitimatie bewijs mee te nemen. Piercing kunnen vanaf 16 jaar gezet worden (muv micro dermals, tepel en intiem 18+) en als je jonger dan 18 bent zul je je ouder of voogd mee moeten nemen en die mag ook zijn/haar id meenemen. Een oudere zus/vriendin/oom of oma mag dus geen toestemming geven voor je piercing. Dit moet echt je ouder of voogd zijn.


Wat kost het?

De prijzen zijn helemaal afhankelijk van welke sieraad je kiest. De collectie titanium piercings (waarmee je gepierced mag worden) wordt iedere maand verder uitgebreid en je kunt kiezen uit subtiele sieraadjes maar ook opvallende of stoere. Er is voor iedereen wat wils. Hieronder vind je de beknopte prijslijst voor het zetten van een piercing. Alle standaard prijzen zijn gebaseerd op het zetten met een titanium piercing met uitwendige schroefdraad. Het is mogelijk om tegen meerprijs extra opties te kiezen zoals bijvoorbeeld strass stenen, gekleurde balletjes/spikes of piercings met een inwendige schroefdraad (onze favoriet, de care lijn).

Wat is het verschil tussen de care lijn en de standaard piercings?
De care lijn heeft meerdere voordelen ten opzichte van de standaard piercings. 

* Zo hebben deze piercings een schroefdraad die in het staafje verwerkt is. Doordat deze niet uitsteekt heb je dus geen scherpe schroefdraad die je gaatje kan beschadigen.
* Omdat er uit de topjes zelf een schroefdraad komt (en deze er dus niet uitgekerfd hoeft te worden) kunnen de topjes veel platter gemaakt worden (ideaal voor oren) en heb je veel meer keuze uit je eerste sieraad.
* Omdat deze piercings gladder afgewerkt zijn zorgen ze voor minder irritatie en een prettigere genezing.

De genoemde prijzen zijn vanaf prijzen per soort. We hebben een breed assortiment piercings om meteen mee gepierced te worden. Van blinkende Swarovski's tot 18K goud en alles daartussenin. 

SoortStandaard/Care
Tongpiercing

(incl. wissel na 2 weken)

€ 65,- / €77,50
Tongweb/Smiley€ 55,- / €72,50
Navelpiercing€ 50,- / €67,50
Lippiercing€ 50,- / €62,50
Oorlel€ 30,- / €42,50
Oorpiercing€ 50,- / €57,50
Industrial€ 50,- / €72,50
SoortStandaard/Care
Neuspiercing€ 50,- / €57,50
Septum/Bridge€ 50,- / €67,50
Wenkbrauwpiercing€ 50,- / €67,50
Tepelpiercing€ 55,- / €72,50
Clithood€ 70,- / €87,50
Prins Albert€ 70,- / €87,50
Micro Dermal€ 60,-

Micro dermal laten verwijderen € 20,- (tenzij bij ons laten zetten € 7,50,- )

Bij twee piercings in een sessie bij een persoon ontvang je 10% korting op de hierboven genoemde standaard prijs.
Bij drie piercings in een sessie bij een persoon ontvang je 15% korting op de  hierboven genoemde standaard prijs.

Eventuele upgrades worden niet meegenomen met de korting. 


Ik heb nog een andere vraag.

hierboven heb ik even in het kort wat dingen uitgelegd maar als je nog iets wilt weten, neem gewoon even contact op via info@sparklingpiercings.nl of app of bel op 0031682958008 en ik beantwoord graag al je vragen.


Hoe maak ik een afspraak?

Is de knoop doorgehakt en wil je je piercing bij mij laten zetten? Super tof! Een keer in de 3/4 weken (meestal maandag avond) ben ik te vinden bij Ink Tattoo. De precieze datum wordt altijd aangegeven op de facebookpagina van Ink Tattoo. Wil je ruim van te voren een afspraak plannen dan kun je mij of Ink Tattoo een bericht sturen hierover. Wil je last minute (enkele dagen van te voren) iets inplannen dan is het het makkelijkste om direct bij Ink Tattoo te plannen. Ook al ben ik er maar een keer in de 3/4 weken je kunt altijd contact opnemen met al je vragen en je bent ook altijd welkom bij Hotrod Tattoo in Etten-Leur mocht er in de tussentijd iets zijn.