Zoek
Sluit dit zoekvak.

Daith piercing migraine genezer?

Medische daithpiercing tegen migraine

Als je last hebt van migraine kan ik me voorstellen dat je alles wilt proberen om ervan af te komen. Een daithpiercing, is dit dan dé oplossing?

Helpt de daithpiercing echt tegen migraine?

Helaas is er te weinig betrouwbaar onderzoek naar gedaan om dit te kunnen beweren. Ik zou daarom nooit durven zeggen dat de daithpiercing je van je migraine af kan helpen. Wil dit zeggen dat

 
 

Hoe kan de daithpiercing helpen tegen migraine?

De reden waarom de daithpiercing zou helpen tegen migraine is omdat de nervus vagus gestimuleerd wordt waardoor pijnprikkels niet meer zouden  doorkomen.  De nervus vagus is de langste zenuw van het autonome zenuwstelsel en deze heeft een aftakking in het oor. Helaas is er te weinig betrouwbaar onderzoek naar gedaan om dit te kunnen beweren. Ik zou daarom nooit durven zeggen dat de daithpiercing je van je migraine af kan helpen. 

Migraine klinieken voor medische daiths 

Er zijn bepaalde studio’s die de punten in de zenuw uitmeten en op basis hiervan de piercing plaatsen. Helaas komt het daardoor weleens voor dat de piercing gezet wordt op een plaats die vanuit het prespectief van een piercer helemaal niet kan genezen. Er zijn bepaalde dingen waar je rekening mee moet houden bij het juist zetten van een piercing.

Maar wat gebeurd er als het piercing kanaal genezen is, zorgt het dan alsnog voor (voldoende) stimulatie?

Qua zetten van piercings

Er wordt alle tijd voor je genomen en we zullen je eerst op je gemak stellen voordat we gaan beginnen met het piercen zelf. Sowieso kun je eerst rustig de uitgebreide collectie sieraden bekijken zodat je meteen naar huis kunt met een look die helemaal bij jou past. Je kunt bij ons terecht voor alle soorten oorpiercings.

De afgelopen jaren ben ik druk bezig geweest met het perfectioneren van het sterilisatie proces en ondertussen werken we volledig met producten voor eenmalig gebruik en hanteren we een aseptische werkwijze om de kans op infectie en/of ontsteking zo minimaal mogelijk te houden.

Ook qua materialen en naalden wordt rekening gehouden met een zo ‘mooi’ mogelijk wondje creëren zodat ie zo makkelijk mogelijk kan genezen en er zo min mogelijk wordt beschadigd.

Je krijgt alle info en tips mee voor thuis om ervoor te zorgen dat je piercing lekker kan genezen. Een check-up na een aantal weken hoort bij de service en is belangrijk voor een goede genezing.

Voor welke piercings kan ik terecht?

Je kunt bij ons terecht voor alle piercings in het oor. Voor zowel het piercen, als wisselen (ook als je gaatje niet hier gezet is), stylingadvies en troubleshooting. Niet ieder oor is geschikt voor iedere piercing maar je kunt terecht voor piercings in de oorlel, helix, tragus, conch, rook, daith, antitragus, industrial, forward helix, scapha(flat), en (faux)snug.

Het maakt niet uit wat je favoriete stijl is. Er is volop keuze uit minimalistisch sieraden, extravagante sieraden en alles ertussenin. Of je nu voor tijdloos en elegant wilt gaan of voor heavy en alternatief, van kleur houdt of juist van eenvoud. We kunnen letterlijk alle kanten op.

Veelgestelde vragen

Doet het zeer?

Helaas kan ik een piercing niet pijnloos zetten maar je zult het maar heel even voelen. Het is even twee keer twee seconden en dan is het voorbij. Iedereen heeft een andere pijngrens en ook per plek kan het gevoel verschillen. Als je uitgaat van het ergste dan valt het over het algemeen wel mee.

Gebruik je een verdoving?

Helaas kunnen we een piercing niet pijnloos zetten maar omdat het zetten zo snel gaat gebruiken we geen verdoving. Een creme werkt niet diep genoeg om het hele gebied te verdoven. Daarnaast veranderd de huidstructuur en gaat het piercen een stuk stugger. De huid trekt zich ook samen en hierdoor komt de piercing vaak scheef te zitten omdat de huid na de hand weer ontspant en in een andere vorm komt te zitten.

Hoe oud moet ik zijn voor een daith piercing?

Vanaf de leeftijd van 16 jaar kun je bij Sparkling terecht voor een daith piercing.

Wat voor sieraden gebruiken julie?

We gebruiken uitsluitend glad afgewerkte ringen, gemaakt van minimaal 14K (wit)goud. In deze blog kun je alles lezen over de kwaliteitsverschillen in piercings. In de webshop kun je een klein deel van de modellen bekijken. 

Wat moet ik weten voordat ik een piercing laat zetten?

Daar leg ik je hier alles over uit. We beginnen met de timing van het zetten en hebben we ook over de sieraden, nazorg, pijn en kosten. 

Hoe verzorg ik mijn nieuwe piercings het beste?

Twee keer per dag met een steriele zoutoplossing en verder zo min mogelijk aanzitten en niet op liggen is de korte samenvatting. De uitgebreide nazorginstructies voor oorpiercings vind je hier. 

Wat kost het zetten?

De totaalprijs is geheel afhankelijk van welk sieraad je kiest maar de basis prijslijst kun je hier bekijken. We werken exclusief met witgouden en geelgouden ringen voor de daith piercings.  Je kunt kiezen uit een gevarieerd assortiment ringen waarmee je meteen gepierced kunt worden.  De tijd van maanden met een saai bolletje rondlopen is voorbij.

Wat is het verschil tussen piercen en schieten?

Kort samengevat; piercen is hygienischer, je beschadigd minder weefsel en kunt veel preciezer je plaats bepalen. Lees hier alles over de verschillen tussen gaatjes laten schieten en gaatjes laten piercen.

Heb je inspiratie foto's?

Jazeker, een deel van onze portfolio’s kun je hier bekijken. Omdat ik niet altijd tijd heb om dit gedeelte goed bij te houden vindt je op onze socials nog meer werk en sieraden. 

Wat als ik niet van goud hou?

Veel mensen denken bij goud automatisch aan geelgoud, maar er zijn ook gouden sieraden gemaakt van witgoud, dus ook als je niet van de kleur geelgoud houd heb je alsnog genoeg keuze uit verschillende modellen.

Over Sparkling

Waar zitten jullie met de boutique?

De Oorpiercing Boutique van SparklingPiercings.nl kun je vinden in het pand van Exclusive Ink, Nijverheidssingel 397, 4811 ZZ in Breda. Hier kun je tijdens je afspraak het gehele assortiment bekijken. Let op, parkeren in de straat is betaald. Wil je gratis parkeren dan kun je aan de overkant van de singel (Tramsingel) gratis parkeren.

Zetten jullie alleen oor piercings, geen navel, neus enz?

Dat klopt inderdaad, we zijn helemaal gespecialiseerd in oor piercings en het is daarom niet mogelijk om hier een andere piercing buiten het oor te laten zetten en/of wisselen.

Werken jullie alleen met gouden sieraden?

Dat klopt inderdaad. Om je de meeste verfijnde, elegante en kwalitatief beste earparty te geven werken we met gouden sieraden van 14K of 18K witgoud en geelgoud. We werken niet met ‘chirurgisch staal’ of titanium topjes. De topjes en ringen zijn van minimaal 14K witgoud of geelgoud gemaakt. De staafjes die gebruikt worden zijn standaard gemaakt van glad afgewerkt gecontroleerd implant grade titanium en kunnen op verzoek vervangen worden door gouden staafjes. 

Waarvoor kan ik bij Sparkling terecht?

Je kunt bij ons terecht voor advies, een second opinion, het wisselen van je gaatjes/oorpiercings, het laten zetten van alle oorpiercings (inclusief oorlel) en het stylen van je complete oren. Wil je nog meer weten; in deze blog lees je er alles over. 

Afspraak maken

Wanneer kan ik terecht voor het zetten?

Om je alle tijd en aandacht te kunnen geven werken we alleen op afspraak. Via het online boeking systeem kun je zien wanneer er nog plaats is voor je afspraak. Zo hoef je niet op reactie te wachten en kun je boeken wanneer je wilt. Afspraken in de avond (na 18.00 uur) zijn in overleg beperkt mogelijk. Op zaterdag, zondag en maandag is de fysieke winkel van de Oorpiercing Boutique gesloten.

Kan ik terecht voor alle piercings?

Vanaf november 2021 kun je terecht voor alle oor piercings. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om gezichtspiercings of lichaamspiercings te laten zetten en/of wisselen. We zijn volledig gespecialiseerd in oorpiercings zodat we je een nog betere service, aanbod van sieraden en expertise kunnen geven.

Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedere oorpiercing voor iedere persoon geschikt is. Hierover zijn we altijd eerlijk en we kunnen altijd kijken naar alternatieven.

Wat kost mijn afspraak?

De kosten van je afspraak zijn afhankelijk van wat er gedaan wordt en welke producten je wilt hebben. De prijslijst voor piercings zetten kun je hier bekijken en om een idee te geven van de kosten van de sieraden kun je een kijkje nemen in de webshop. Zie je tijdens de afspraak iets leuks? Vraag dan gerust naar de prijs, we zorgen er samen voor dat je helemaal happy naar buiten gaat!

Moet ik betalen om een afspraak te maken?

Dat is niet nodig, ik vraag geen aanbetaling omdat ik graag uit ga van het goede in mensen. Wel wil ik je vragen om minimaal 48 uur van te voren af te zeggen mocht er iets tussen komen of mocht je van gedachten veranderen. Ik reserveer namelijk mijn tijd voor je en als je niet op komt dagen is dat een leeg gat waarin anders iemand anders geholpen had kunnen worden. Bij niet tijdig annuleren worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Is mijn afspraak bindend?

Ja, het maken van een afspraak is bindend. Ik reserveer tijd voor je, tijd die ik niet kan besteden aan andere klanten, steriliseren, zorgen dat mensen mijn bedrijf vinden zodat ik kan blijven bestaan of een van de andere vele taken die ik iedere dag te doen heb.

Door te boeken ga je akkoord dat je op de afgesproken dag en tijdstip met de nodige voorbereiding (die ontvang je per mail) in de shop staat. Je kunt je afspraak uiterlijk 48 uur van te voren kosteloos afzeggen of verzetten. Doe je dit binnen 48 uur dan zullen er annuleringskosten in rekening gebracht worden.

Kan ik mijn afspraak nog wijzigen/annuleren?

Jazeker, op dit moment kan dat alleen via WhatsApp of email. Doe je dit meer dan 48 uur voor je afspraak dan is dit kosteloos. Valt het binnen 48 uur van je afspraak dan zijn er annuleringskosten aan verbonden.

Wat zijn de annuleringskosten?

Verzet of zeg je je afspraak af meer dan 48 uur voor je afspraak dan worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht. Afmelden is het makkelijkste via whatsapp maar kan ook via email. Alle boekingsvoorwaarden met annuleringskosten vind je hier terug.

Kan ik ook op een andere datum / tijdstip komen?

Omdat we alleen op afspraak werken vind je alle opties om een afspraak in te plannen in de online agenda. Op de dagen die dikgedrukt zijn en waar je een gele lijn of stip in het vakje ziet staan, is er nog plek. De andere dagen zitten of al vol of ben ik niet in de Boutique. Heb je last van je piercing? Wacht dan niet met contact opnemen, zodat ik je alvast (digitaal) advies en tips kan geven. Het is mogelijk om tot maximaal zes weken vooruit te plannen. Kun je geen plekje vinden wanneer je kunt en wil je graag je piercing bij ons laten zetten? Stuur dan even een appje en ik kijk mee naar de mogelijkheden.

Sharing is caring