Search
Close this search box.

Daithpiercing

De daithpiercing (je spreekt het uit als doht piercing) is een super toffe piercing die het midden van je oor siert met een ring. 

Waar zit ie nu precies?

De ingang van de daithpiercing zit verstopt achter de de tragus en de forward helix. Het leuke van deze piercing is dat ie, in tegenstelling tot de meeste oorpiercings, meteen met een ring gezet kan worden. 

daithpiercing-zijaanzicht-sparkling

De genezing

Net als de meeste andere kraakbeenpiercing duurt het gemiddeld zo’n zes tot twaalf maanden voordat het hele kanaaltje van de piercing is genezen. Dit wil niet zeggen dat je er al die tijd last van hebt maar het is wel verstandig om, zeker de eerste drie maanden, extra voorzichtig te doen met je nieuwe piercing. Omdat de piercing zelf (niet het sieraad) wat verstopt zit is het wat lastiger om hem goed schoon te maken en om hem goed in de gaten te houden. Vraag gerust een bekende om te helpen of maak zelf regelmatig een foto om het in de gaten te houden.

Do’s

✨ Twee keer per dag sprayen met een steriele zoutoplossing

✨Zoveel mogelijk er vanaf blijven

✨ Iedere week een foto maken zodat je ook het daadwerkelijk gaatje in de gaten kunt houden

Don’ts 

X Draag geen oordopjes tijdens de genezing

X Je wilt niet draaien, spelen, pulken

X Niet kopje onder met zwemmen of sauna de eerste twaalf weken

X Niet op dit oor slapen

Helpt een daithpiercing tegen migraine

Je hoort het steeds vaker; de daithpiercing of medische daith kan migraine verhelpen. Ik hou van de daithpiercing maar omdat er (sowieso op dit moment) onvoldoende, betrouwbaar onderzoek is gedaan naar de invloeden van de daithpiercing op migraine vind ik het voor mezelf niet ethisch verantwoord om te zeggen dat de piercing hierbij kan en/of gaat helpen. 

Ik zeg daarom ook altijd dat ik je met liefde aan een veilige, comfortabele en mooie daithpiercing kan helpen en dat ik niet kan zeggen of je migraine hier baat bij heeft of niet. Ik heb klanten gehad waarbij het werkt, sommige waarbij het even heeft gewerkt en weer anderen die geen verschil hebben gemerkt. 

Er komt een blog aan met meer informatie hierover. Stay tuned als je hier meer over wilt weten.

De sieraden

Meteen met het piercen kun je kiezen uit vele (wit)gouden ringen gemaakt van minimaal 14K goud. Hieronder zie je enkele voorbeelden. De collectie in de Boutique in Breda is nog veel groter dan online.

Wat kost een Sparkling daithpiercing?

De uiteindelijke prijs is helemaal afhankelijk van welk sieraad je kiest. De pierceprijs is €50,- en de 14k en 18K ringen waarmee je mee gepierced kunt worden starten bij €275,- wat de vanafprijs inclusief sieraad op €325,- brengt. 

In de webshop kun je een aantal ringen met prijzen en al bekijken. Let erop dat niet alle modellen en/of alle maten geschikt zijn om meteen mee te piercen. Als je op een sieraad klikt zie je in de specificaties staan of ie wel of niet geschikt is om mee te piercen. In de Boutique in Breda is de collectie een stuk groter dan online.

Team Sparkling

Wij zijn Ava en Samantha, samen zorgen wij voor alles wat met oorpiercings en oorstylingen te maken heeft. We hebben sinds 2009 al vele vrouwen en meiden mogen verblijden met hun oor wensen. Jaarlijks bezoeken we piercing seminars omdat er altijd wel weer iets nieuws te leren is op het gebied van piercen, hygiëne, sieraden en stylen.

Ja ik wil een Sparkling daithpiercing!

Ben je er na al deze informatie uit dat de Sparkling daithpiercing je nieuwe piercing wordt? Leuk! Via de online agenda kun je een afspraak boeken zodat we samen kunnen kijken welk sieraad het beste bij je oor en bij je stijl past!

Heb je nog vragen of twijfels? Stuur gerust een appje naar 0682958008.

Reviews

Bregje
Bregje
@bregjexx17
Lees verder
Voor mijn eerste (echte goeie) piercing ben ik naar sparkling piercings gegaan, ik had al veel positieve dingen over het bedrijf gehoord van bekenden. Nu ben ik achteraf super blij dat ik hiervoor gekozen heb, Samantha is super lief en stelt je echt op je gemak. Ook is het heel prettig om te zien dat ze zo professioneel en hygiënisch te werk gaat, je ziet echt dat ze een passie heeft voor haar vak. Ik raad iedereen aan hier zijn/haar/hun piercing te halen want ik heb echt een super goede ervaring gehad.
Sandra Mureau
Sandra Mureau
@Sandra Mureau
Lees verder
Heel deskundig (weten precies hoe een huid in elkaar zit, reageert en geneest) en weten echt waar ze over praten..hele duidelijke uitleg waarom ze doen wat ze doen en waarom ze voor bepaalde materialen en soorten piercings kiezen…Je mag niet weg tot jij helemaal tevreden bent en precies weet wat er gedaan is en hoe..en ze ook zeker weten dat dit het sieraad is wat bij jou past! Nemen echt de tijd voor je! Hele goed hygiëne en superschone en georganiseerde salon!
Joyce Taal
Joyce Taal
@joyce taal
Lees verder
Er wordt ruim de tijd genomen om je wensen te bespreken. Vervolgens geeft ze advies of het mogelijk is of hoe je het ook kan doen, vervolgens is de keuze aan jezelf natuurlijk!! Ze werkt secuur, hygiënisch en communiceert duidelijk gedurende de afspraak. Ook wordt je duidelijk geïnformeerd over de nazorg die je zelf dient te doen en dat er een mogelijkheid is voor een checklist afspraak. En niet te vergeten je mag Samantha altijd contacteren als je meer informatie wilt over je piercing!!
Hanane Farhouni
Hanane Farhouni
@username
Lees verder
Ik heb mijn piercings bij SparkingPiercings laten zetten. Ben geholpen door Samantha en Ava, hele lieve dames! Werken professioneel, hygiënisch, ze laten je erg op je gemak voelen en denken met je mee, nemen de tijd ervoor hele goede ervaring gehad zeker een aanrader!
Previous
Next

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik terecht voor het zetten?

Om je alle tijd en aandacht te kunnen geven werken we alleen op afspraak. Via het online boeking systeem kun je zien wanneer er nog plaats is voor je afspraak. Zo hoef je niet op reactie te wachten en kun je boeken wanneer je wilt. Afspraken in de avond (na 18.00 uur) zijn in overleg beperkt mogelijk. Op zondag en maandag is de fysieke winkel van Oorpiercing Boutique Sparkling gesloten.

Kan ik ook terecht voor een losse piercing?

Jazeker, via de online agenda kun je ook makkelijk een afspraak maken voor het zetten of laten wisselen van een oorpiercing met een witgouden of geelgouden sieraad.

Wat kost mijn afspraak?

De kosten van je afspraak zijn afhankelijk van wat er gedaan wordt en welke sieraden je uitkiest. Complete stylingen zijn er vanaf €600,- en losse piercings, inclusief pierceprijs en sieraad met witgouden of geelgouden topje, vanaf €162,50.

Werken jullie ook met zilver/chirurgisch staal

Nee, we werken uitsluitend met exclusieve witgouden en geelgouden sieraden om je de mooist maar ook de huid vriendelijkste oorparty te kunnen geven.

Heb ik veel kans op onstekingen/bloemkooloor

De kans dat je een ontsteking krijgt van een piercing die bij ons gezet is,  is heel erg klein. We hebben hele strenge hygiëne eisen en werken alleen met materialen voor eenmalig gebruik, er wordt niks hergebruikt als we een nieuwe piercing gaan zetten. Een bloemkool oor heb ik in mijn meer dan 16 jarige carrière als piercer nog nooit meegemaakt. 

Kan ik ook alleen mijn oorbellen laten stylen?

Jazeker! Alle gaatjes, dus ook in de oorlel, kunnen we stylen voor je. Je zult merken dat het dragen van piercing sieraden zoveel meer comfortabel is. Je hebt straks nergens meer omkijken naar en je kunt je sieraden lekker laten zitten met slapen, sporten en douchen. 

Doet een daithpiercing zeer?

Helaas kan ik een piercing niet pijnloos zetten maar je zult het maar heel even voelen. Het is even twee keer twee seconden en dan is het voorbij. Iedereen heeft een andere pijngrens en ook per plek kan het gevoel schelen. Als je uitgaat van het ergste dan valt het over het algemeen wel mee.