Search
Close this search box.

Glazen sieraden

Piercingsieraden van glas

Ik hou van glazen (oor)sieraden! Glas is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, vormen en voelt lekker glad aan. Een ander voordeel van glas is dat het makkelijk schoon te maken is. Dit kan met een schone droge of vochtige doek gedaan worden. Omdat glas erg glad wordt als het nat wordt raad ik aan om deze piercings niet te dragen tijdens het douchen of zwemmen. Het zou zonde zijn als je piercing weg glibbert en kapot valt.

De meeste glazen sieraden die we verkopen zijn gemaakt van boriumsilicaat glas, zo niet dan is dit duidelijk vermeld. Van deze glassoort worden ook de meeste reageerbuisjes van gemaakt, dit is niet hetzelfde glas als waarvan bijvoorbeeld ramen gemaakt worden. De glazen sieraden kunnen best tegen een stootje maar glas blijft breekbaar! Doe daarom je sieraden uit tijdens het douchen of zwemmen en houd ze met het schoonmaken net boven een zacht oppervlak zoals bijvoorbeeld een handdoek in de wasbak, just in case. Het zou zonde zijn als je ze kapot laat vallen. Draag ook geen glazen sieraden bij contactsporten of wanneer je iets doet waarmee je een ‘klap/stoot’ op de piercing kunt krijgen.

Omdat dit glas tegen hoge temperaturen kan en daarom gesteriliseerd kan worden, het geen nikkel bevat en hypoallergeen is (reageert niet met het lichaam) en lekker glad is, is het super geschikt om piercings mee op te rekken. Ook kan er meteen mee gepierced worden. Omdat de glazen piercingsieraden met de hand gemaakt worden kan het zijn dat de modellen onderling iets verschillen.

Leuk weetje.. Ik kan zelf best onhandig zijn met tijden en mijn glazen plugs hebben (gelukkig) al meerdere vallen overleefd maar dit is NOOIT een garantie en kan altijd kleine beschadigingen veroorzaken. Mocht dit gebeuren check dan je sieraad ook goed op kleine scheurtjes. Dus better safe then sorry en vergeet ze niet uit te doen met het douchen en badderen. M’n glazen hanger heeft de val bijvoorbeeld niet overleefd. Hoe dunner het (deel van het) sieraad hoe makkelijker hij breekt.

Sharing is caring