Helixpiercing laten zetten: plan hier makkelijk zelf je afspraak in.
Bij de genezing van een kraakbeen piercing zoals een helixpiercing komt best wel veel kijken. Ook is het verstandig om rekening te houden met wanneer je je piercing laat zetten, bijvoorbeeld i.v.m. zwemmen of naar de sauna gaan. Daarom heb ik dit filmpje opgenomen waarin ik je alvast veel uitleg geef over wat er allemaal bij komt kijken, met welke sieraden ik pierce (en met welke niet) en waar je rekening mee kunt houden.
Sieraden
We beginnen, om de genezing zo soepel mogelijk te laten verlopen, met een staafje. Wil je later een ringetje dragen? Dat kan, het is wel slim om dit aan te geven bij je piercer zodat deze daar rekening mee kan houden met de plaatsing. Een ringetje zal niet bij iedereen even comfortabel zitten maar dan zouden kettinkjes die langs de helix lopen misschien een mooie oplossing kunnen zijn. Dit kan ook pas als de piercing helemaal genezen is. Hier vind je de online collectie van verschillende topjes. Deze kunnen op een passend labret staafje gedaan worden zodat je ze makkelijk in je helix piercing kunt dragen. Niet alle modellen kunnen meteen bij iedereen gebruikt worden tijdens het piercen maar de meeste van deze topjes wel. In de Oorpiercing Boutique liggen nog meer sieraden. Als je een afspraak boekt is er rekening mee gehouden dat je rustig de tijd hebt om tussen alle sparkling beauty’s te neuzen voordat je over gaan op het piercen zelf.
Wat kost een helix piercing?
De uiteindelijke prijs van je helix piercing is helemaal afhankelijk van welk sieraad je kiest. Omdat er zoveel keuze is bestaat de totaalprijs van het zetten uit de pierceprijs + het staafje (achterkant) van het sieraad + de voorkant (topje) van het sieraad. Hier kun je de volledige prijslijst bekijken. We hebben een heel breed assortiment 14k en 18K gouden piercing sieraden waar meteen mee gepierced kan worden. De prijzen van de sieraden verschillen per model en soms ook per maat. In de webshop kun je alvast een deel van het assortiment met prijzen bekijken en in de Boutique is er nog meer keuze zodat er altijd een mooi passend sieraad voor jou bijzit.
Nazorg
Als de piercing gezet is, is het belangrijk om er zelf ook goed voor te zorgen. Door dit op de juiste manier te doen voorkom je problemen en zorg je ervoor dat je piercing lekker kan genezen. In dit artikel vindt je uitgebreide uitleg over hoe je het beste voor je nieuwe (of irriterende) helix piercing kunt zorgen. De korte versie is, niet slapen op je nieuwe piercing, niet aan je piercing/sieraad zitten of draaien en twee keer per dag met een steriele zoutoplossing schoonhouden.
Opties zoals kettinkjes en ringen kunnen gedragen worden wanneer je piercing volledig genezen is.
Vragen?
Heb je nog een vraag over een oor piercing? Stuur gerust een appje op 0682958008. Heb je een probleem met je helix piercing? Kijk dan eens op deze pagina voor extra tips bij piercing problemen. Als ik je piercing heb gezet kun je natuurlijk ook altijd een controle afspraak boeken zodat ik even mee kan kijken. Als ik hem niet gezet heb kun je terecht voor een piercing consult zodat we iets meer tijd hebben om alles rustig te bekijken en bespreken.
Ja ik wil een helix piercing!
Ben je er na al deze informatie uit dat de helix piercing je nieuwe piercing wordt? Leuk, hier kun je nog even checken of dit het juiste moment is voor je nieuwe piercing. En als dat is, kun je via de online agenda kun je een afspraak boeken zodat we samen kunnen kijken welk sieraad het beste bij je oor en bij je stijl past!
Laten piercen / wisselen
Vanaf de leeftijd van 14 jaar kun je bij Sparkling een tragus, helix, scapha en conch piercing laten zetten. Bij industrials, rook piercing, anti-tragus, snug en daith piercing houden we 16 aan als de minimale leeftijd. Een gaatje in de oorlel laten piercen is mogelijk bij kinderen vanaf 6 jaar. De voorwaarde voor een piercing is dat degene die gepierced wordt zelf aan moet kunnen geven dat ie de piercing wilt en begrijpt dat hiervoor gezorgd moet worden.
Ben je jonger dan 16 dan zal er altijd een ouder of voogd bij je afspraak moeten zijn die toestemming geeft. Vergeet ook niet om beide je id mee te nemen. Zonder id’s kan er helaas niet gepierced worden. Ben je 16 of ouder vergeet dan niet je eigen id mee te nemen.
We gebruiken uitsluitend glad afgewerkte sieraden, gemaakt van minimaal 14K (wit)goud met implant grade titanium staafjes. De staafjes hebben een duw-in systeem of een inwendige schroefdraad. In deze blog kun je hier alles over lezen. In de webshop kun je een klein deel van de modellen bekijken.
Jazeker! Het maakt niet uit of je piercing hier is gezet of niet. We kijken graag met je mee welke witgouden of geelgouden sieraad het beste bij jou, je styl en je oor past. Er is een ruim assortiment gouden sieraden in de Boutique en als je iets specifieks zoekt kun je dit van te voren doorgeven. Het is alleen mogelijk om sieraden te laten wisselen die (na 2020) bij Sparkling gekocht zijn zodat ik zeker weet dat ze van de beste materialen gemaakt zijn. Sieraden van buitenaf worden niet geplaatst.
Daar leg ik je hier alles over uit. We beginnen met de timing van het zetten en hebben we ook over de sieraden, nazorg, pijn en kosten.
Twee keer per dag met een steriele zoutoplossing en verder zo min mogelijk aanzitten en niet op liggen is de korte samenvatting. De uitgebreide nazorginstructies voor oorpiercings vind je hier.
Helaas kan ik een piercing niet pijnloos zetten maar je zult het maar heel even voelen. Het is even twee keer twee seconden en dan is het voorbij. Iedereen heeft een andere pijngrens en ook per plek kan het gevoel schelen. Als je uitgaat van het ergste dan valt het over het algemeen wel mee.
Helaas kunnen we een piercing niet pijnloos zetten maar omdat het zetten zo snel gaat gebruiken we geen verdoving. Een creme werkt niet diep genoeg om het hele gebied te verdoven. Daarnaast veranderd de huidstructuur en gaat het piercen een stuk stugger. De huid trekt zich ook samen en hierdoor komt de piercing vaak scheef te zitten omdat de huid na de hand weer ontspant en in een andere vorm komt te zitten.
De totaalprijs is geheel afhankelijk van welk sieraad je kiest maar de basis prijslijst kun je hier bekijken. We werken exclusief met witgouden en geelgouden sieraden met duw-in systeem of inwendige schroefdraad. Heb je geen idee waar ik het nu over heb? Je bent zeker niet de enige hoor, hier vind je alle uitleg en voordelen van deze sieraden. Je kunt meteen kiezen uit een uitgebreid assortiment van topjes met figuren, Swarovski kristallen, echte edelstenen, strassbogen en nog veel meer. De tijd van maanden met een saai bolletje rondlopen is voorbij.
Kort samengevat; piercen is hygienischer, je beschadigd minder weefsel en kunt veel preciezer je plaats bepalen. Lees hier alles over de verschillen tussen gaatjes laten schieten en gaatjes laten piercen.
Jazeker, een deel van onze portfolio’s kun je hier bekijken. Omdat ik niet altijd tijd heb om dit gedeelte goed bij te houden vindt je op onze socials nog meer werk en sieraden.