Zoek
Sluit dit zoekvak.

Help, ik ben mijn piercing verloren

Het kan ons allemaal overkomen.. piercing leeg en het sieraad is nergens te bekennen. Of je kijkt tegen een leeg staafje aan en het topje is spoorloos verdwenen. Voor een piercing die al lang is genezen is dit niet meteen een heel groot probleem. Wil je de piercing houden dan is het natuurlijk wel slim om niet te lang te wachten met een nieuw sieraad in doen. Maar bij een piercing die nog aan het genezen is, is het belangrijk om snel in actie te komen. Hoe lang het duurt voordat je piercing dichtgroeit of krimpt verschilt heel erg per persoon en ook per piercing. Bij de een kan het binnen een uur al lastig zijn om het sieraad terug in te krijgen en een ander kan misschien wel een week of langer zonder sieraad rondlopen en zonder problemen daarna weer een sieraad in krijgen. Lees snel verder voor tijdelijke oplossingen bij het verliezen van je sieraad of gedeelte hiervan.

Piercing topje verloren

Ben je alleen het topje van je sieraad kwijt? Probeer het staafje dan toch gewoon in je piercing te laten zitten. Op deze manier zorg je ervoor dat het gaatje niet kan krimpen, en kan er ook geen vuil in komen. Wat je kunt doen om te zorgen dat het sieraad er niet uit kan vallen is een pleister gebruiken om tegendruk te geven. Het is dan wel belangrijk om te zorgen dat het plakkende gedeelte niet op je sieraad zit, anders kan het gaan irriteren. Mede door het broeien van de warmte, maar ook de plak van de plakrand is niet fijn voor je huid en lastig van je sieraad af te krijgen. Probeer dus om het kussentje van de pleister op de achterkant te drukken. Als het niet genoeg druk geeft, omdat je piercing bijvoorbeeld erg klein is of op een bewegende plek zit, dan kun je een stukje van de pleister afknippen. Knip wat af van het kussentje en het plakkende gedeelte en doe dit dan achter de piercing (zie foto hieronder). Op deze manier kun je het sieraad dus in de piercing laten zitten totdat het je lukt om aan een vervangend topje/balletje of geheel nieuw sieraad te komen. 

Uit het kussentje en de plakranden van een pleister kun je zelf een passend formaat maken om tegendruk te geven.

Het kan best een gefriemel zijn om zelf het balletje van je piercing ring terug te klemmen. Misschien heb je een tangetje nodig als het niet met de hand lukt. Om het balletje terug te klemmen is het handig als je weet hoe de piercing in elkaar steekt. Een ball closure ring kun je openen door het balletje vast te pakken en deze opzij te kantelen. Er zitten namelijk twee deukjes in het balletje die ervoor zorgen dat ie blijft zitten. Als je hem recht eruit probeert te trekken dan zal dit niet lukken maar als je hem kantelt schiet een deukje uit de ring en kun je hem er zo uit pakken. Voor het terug in doen werkt het precies andersom. Je zet eerst een deukje tegen de ring aan en duwt vervolgens de andere kant ertussen. Dit kan even een gefriemel als je dit niet gewend bent. Heb je nog een andere ring liggen dan is het misschien handig om even te oefenen wanneer je de piercing ring vasthoud en hij nog niet in zit zodat je kunt zien waar je mee bezig bent. 

Balletje van je ball closure ring verloren

Lukt het je niet om het balletje ertussen te krijgen? Dan is het mogelijk om er tijdelijk iets anders tussen te klemmen. Zo had ik een tijdje geleden een klant die het doorzichtige achterkant van een oorbel (silicone buisje/tunneltje) er tussen had gedaan om te zorgen dat de ring niet uit de piercing kon schieten. Maar een kraaltje of iets anders dat ertussen past kan natuurlijk ook. Zolang je ervoor zorgt dat het goed schoon is voordat je bij je piercing in de buurt komt. 

Tijdelijke oplossing om te zorgen dat de ring niet uit kan vallen.

Complete piercing sieraad verloren

Ben je je hele sieraad verloren? Zeker als je piercing aan het genezen is is het wel belangrijk dat er iets inzit. De kans dat deze snel krimpt of zelfs dichtgroeit is erg groot namelijk. Nu kan een goede piercer hem wel voorzichtig open maken met een taper, maar het is natuurlijk fijner als het gaatje niet krimpt. Er zijn een paar stappen voor een tijdelijke oplossing:

Stap 1:

Ga even na of je nog een ander sieraad hebt liggen, bijvoorbeeld die waar je mee gepierced bent. Check dan of de diktemaat hetzelfde is en of de piercing lang genoeg is. Het is als noodoplossing niet erg als hij iets te lang is maar probeer zo snel mogelijk ervoor te zorgen dat je er een passend sieraad terug in doet anders kan de lengte voor irritatie gaan zorgen. Gaat het om een piercing in je oor en heb je geen pierce-sieraad maar wel een oorbel liggen, dan kun je deze er tijdelijk in doen maar zeker als deze niet glad afgewerkt is of een mysterieus materiaal of zilver is gemaakt dan is het verstandig om zo snel mogelijk een degelijk piercing sieraad terug in te doen. 

Stap 2:

Het is belangrijk om het sieraad en je piercing goed schoon te maken. Check goed of er geen korstjes of ander zichtbaar vuil op het sieraad zit. Je kunt hem even in kokend water leggen om zichtbaar vuil los te weken. Daarna is het slim om hem af te doen met een alcoholdoekje of 70% (of hoger) alcohol. Afspoelen met koud water heeft niet zo veel zin en zeeprestjes kunnen gaan irriteren dus vermijd dit. 

Stap 3:

Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een nieuw of compleet sieraad hebt om in je piercing te doen. Let er hierbij op dat ie van een goed betrouwbaar materiaal is gemaakt, glad afgewerkt is, en de juiste maat heeft voor jouw piercing. 

Ik hoop dat je iets hebt aan de tips en dat je snel weer kunt genieten van een complete piercing. En vergeet niet om zeker een keer per week even te checken of je piercing(s) nog goed vastzitten. Heb je nog vragen/tips? Geef het gerust door.

Sharing is caring