Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ik wil een piercing

Ik wil een oor piercing

Yeeeh, super leuk dat je een oor piercing wilt laten zetten. Misschien heb je er al wel één (of meerdere) of misschien wordt dit wel je eerste. Hoe dan ook hier wil ik je alvast wat info en tips geven om te zorgen dat je een beetje weet wat een piercing hebben inhoudt en hoe je piercing zo goed en snel mogelijk kan genezen zodat je er veel plezier van hebt.

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: Is dit het juiste moment om mijn piercing te laten zetten?

Het zetten van een piercing is in principe zo gedaan. De genezing is een ander verhaal. Afhankelijk van de plaats van de piercing kan de genezing verschillen van een week of zes tot een maand of twaalf! Ja je leest het goed, soms duurt het wel een jaar voordat iets helemaal genezen is. In deze periode is het belangrijk dat je zelf je piercing twee keer per dag schoonmaakt (duurt slechts een minuutje per keer) met een steriele zoutoplossing maar bijvoorbeeld ook dat je zwemmen (zowel in een zwembad als zee) vermijd. Ga je binnenkort op vakantie en wil je daar lekker kunnen zwemmen of heb je een dagje sauna gepland staan dan is het verstandig om te kijken of je het ervoor over hebt om dit uit te stellen of dat je je piercing liever na deze periode gaat zetten. Ook houden piercings er niet van om verdrukt te worden. Dus slapen op je oor met een nieuwe piercing is niet verstandig, oordopjes met een tragus, daith of conch piercing, nope, niet tijdens de genezing. Er zijn zeker trucjes om dit te vermijden (die we samen allemaal door kunnen nemen) maar het is wel iets om rekening mee te houden. Het wil trouwens niet zeggen dat je de hele genezingsperiode last hebt van je piercing maar het duurt wel een paar maanden totdat de binnenkant helemaal genezen is en tot die tijd moet je hem echt pamperen. Ben je ervan overtuigd dat dit het moment is? Tof dan gaan we door naar het leuke gedeelte!

Wat voor sieraden kan ik kiezen?

Bij de meeste piercings (onder andere helix, tragus, oorlel, rook en conch) start ik met een staafje om ervoor te zorgen dat de genezing soepeler verloopt. Het is altijd mogelijk om na de genezing de piercing te wisselen voor een ringetje. Weet je van te voren al dat je later graag een ringetje wilt geef dat dan alvast aan, dan houd ik hier extra rekening mee. Om een hele kleine impressie te geven kun je hier enkele sieraden bekijken waarmee meteen gepierced kan worden.

Hoe moet ik ervoor zorgen?

Ik zorg ervoor dat alles met steriele en goede materialen gezet wordt maar het is heel belangrijk dat je zelf ook goed voor je nieuwe piercing gaat zorgen. Ik raad hiervoor een steriele zoutoplossing aan. Deze heb ik altijd in de Boutique liggen. Deze spray je twee keer per dag op je piercing en verder laat je hem lekker met rust. Dus zeker niet draaien, heen en weer bewegen of sterilon erop doen. Dat dood namelijk alle bacteriën en je hebt de goede bacteriën nodig voor een goede genezing. Uitgebreide informatie over de nazorg vind je hier.

Doet het zeer?

Het zetten van een piercing kan helaas niet pijnloos. Wel gaat het zetten super snel en zijn we langer bezig met het invullen van de toestemmingsverklaring, uitkiezen van het sieraad en uitleggen van de nazorg dan met het piercen zelf. Je kunt ervan uitgaan dat het zetten twee keer twee seconden wat pijnlijk/vervelend is. Dat moet te doen zijn toch?

Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Voordat je langskomt in de Boutique is het slim om goed gegeten en gedronken te hebben. Je mag niet onder invloed zijn van alcohol en drugs en een goede lichaamshygiëne wordt ik erg vrolijk van. Dit is ook erg belangrijk voor de genezing van je piercing. Vergeet ook niet om thuis alvast de online toestemmingsverklaring in te vullen en hetzelfde legitimatiebewijs mee te nemen als degene die je in de toestemmingsverklaring gebruikt. Als je jonger dan 16 bent zul je een ouder of voogd mee moeten nemen en die moet ook zijn/haar id meenemen. Een oudere zus/vriendin/oom of oma mag dus geen toestemming geven voor je piercing. Ook is het niet mogelijk om een briefje of iets anders mee te nemen waar toestemming op staat, er moet echt een ouder of voogd in de Boutique bij zijn tijdens de afspraak.

Hoe lang duurt de genezing?

De genezingsperiode zal per persoon verschillen maar de gemiddelde genezingstijd voor een piercing in de oorlel is zo’n 12 tot 16 weken. Voor kraakbeen piercings, alle oorpiercings behalve de oorlel vallen hieronder, is een gemiddelde genezingstijd zo’n half jaar tot een jaar. Dit wil niet zeggen dat je zo lang last hebt van de piercing maar het duurt wel zolang tot ie van binnen door en door genezen is.

Wat kost het?

De prijzen zijn helemaal afhankelijk van welk sieraad je kiest. De collectie witgouden en geelgouden sieraden (waarmee je meteen gepierced kan worden) wordt iedere maand verder uitgebreid en je kunt kiezen uit subtiele sieraadjes maar ook opvallende of stoere. Er is voor iedereen wat wils. Hier kun je de beknopte prijslijst vinden en leg ik je het verschil uit tussen sieraden die je bij de meeste pierceshops in Nederland ziet en de sieraden die we hier bij Sparkling gebruiken.

Hoe maak ik een afspraak?

Is de knoop doorgehakt en wil je je piercing bij Sparkling laten zetten? Super leuk! Hier kun je zelf makkelijk en snel je afspraak online inplannen. We zitten in het pand Exclusive Ink, Nijverheidssingel 397 in Breda. De pierce tijden zijn niet gelijk aan de openingstijden van de tattooshop. In de online agenda kun je kijken wanneer er nog plaats is.

Ik heb nog een andere vraag.

Hierboven heb ik even in het kort wat dingen uitgelegd maar als je nog iets wilt weten, neem gewoon even contact op via info@sparklingpiercings.nl of 0682958008 en ik beantwoord graag al je vragen.

Sharing is caring