SparklingPiercings.nl

Ik wil een piercing!

Yeeeh, super leuk dat je een piercing wilt laten zetten. Misschien heb je er al wel een (of meerdere) of misschien wordt dit wel je eerste. Hoe dan ook hier wil ik je alvast wat info en tips geven om te zorgen dat je een beetje weet wat een piercing hebben inhoud en hoe je piercing zo goed en snel mogelijk kan genezen zodat je er veel plezier van hebt. 


De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is: Is dit het juiste moment om mijn piercing te laten zetten?


Het zetten van een piercing is in principe zo gedaan. De genezing is een ander verhaal. Afhankelijk van de plaats van de piercing kan de genezing verschillen van een week of acht tot een maand of twaalf! Ja je leest het goed, soms duurt het wel een jaar voordat iets helemaal genezen is. In deze periode is het belangrijk dat je zelf je piercing twee keer per dag schoonmaakt (duurt slechts een minuutje per keer) maar bijvoorbeeld ook dat je zwemmen (zowel in een zwembad als zee) vermijd. Ga je binnenkort op vakantie en wil je daar lekker kunnen zwemmen of heb je een dagje sauna gepland staan dan is het verstandig om te kijken of je het ervoor over hebt om dit uit te stellen of dat je je piercing liever na deze periode gaat zetten. Ook houden piercings er niet van om verdrukt te worden. Dus slapen op je oor met een nieuwe piercing is niet verstandig, slapen op je buik bij een tepel of navelpiercing ook niet, oordopjes met een tragus, daith of conchpiercing, nope, niet tijdens de genezing. Er zijn zeker trucjes om dit te vermijden (die we samen allemaal door kunnen nemen) maar het is wel iets om rekening mee te houden. Het wil trouwens niet zeggen dat je de hele genezingsperiode last hebt van je piercing maar het duurt wel een paar maanden totdat de binnenkant helemaal genezen is en tot die tijd moet je hem echt pamperen. Ben je ervan overtuigd dat dit het moment is? Tof dan gaan we door naar het leuke gedeelte ;)


Wat voor sieraden kan ik kiezen?

Bij de meeste piercings (onder andere helix, tragus, neus, wenkbrauw, lip) start ik met een staafje om ervoor te zorgen dat de genezing soepeler verloopt. Het is altijd mogelijk om na de genezing de piercing te wisselen voor een ringetje. Weet je van te voren al dat je later graag een ringetje wilt geef dat dan alvast aan, dan houd ik hier extra rekening mee. Om een hele kleine impressie te geven kun je hier enkele sieraden bekijken waarmee meteen gepierced kan worden en die op verschillende soorten staafjes gedraaid kunnen worden (klik).


Hoe moet ik ervoor zorgen?

Ik zorg ervoor dat alles met steriele en goede materialen gezet wordt maar het is heel belangrijk dat je er zelf ook goed voor gaat zorgen. Ik raad hiervoor een zeezoutoplossing aan. Deze heb ik in sprayvorm (voorgemixed en steriel) in de shop liggen. Deze spray je twee keer per dag op je piercing en verder laat je hem lekker met rust. Dus zeker niet draaien, heel en weer bewegen of sterilon erop doen. Dat doet meer kwaad dan goed.


Doet het zeer?

Het zetten van een piercing kan helaas niet pijnloos. Wel gaat het zetten super snel en zijn we langer bezig met het invullen van de toestemmingsverklaring, uitkiezen van het sieraad en uitleggen van de nazorg dan met het piercen zelf. Je kunt ervan uitgaan dat het zetten twee keer twee seconden wat pijnlijk/vervelend is. Dat moet te doen zijn toch? :)


Waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Voordat je langs komt in de shop is het slim om goed gegeten en gedronken te hebben. Je mag niet onder invloed zijn van alcohol en drugs en een goede lichaamshygi├źne wordt ik erg vrolijk van :) Dit is ook erg belangrijk voor de genezing van je piercing. Vergeet ook niet je legitimatie bewijs mee te nemen en als je jonger dan 16 bent zul je je ouder of voogd mee moeten nemen en die mag ook zijn/haar id meenemen. Een oudere zus/vriendin/oom of oma mag dus geen toestemming geven voor je piercing. Dit moet echt je ouder of voogd zijn.


Wat kost het?

De prijzen zijn helemaal afhankelijk van welke sieraad je kiest. De collectie titanium piercings (waarmee je gepierced mag worden) wordt iedere maand verder uitgebreid en je kunt kiezen uit subtiele sieraadjes maar ook opvallende of stoere. Er is voor iedereen wat wils. Hier kun je de beknopte prijslijst vinden (klik) en leg ik je het verschil uit tussen sieraden met een inwendige schroefdraad (mijn favoriet) en met uitwendige schroefdraad.


Ik heb nog een andere vraag.

hierboven heb ik even in het kort wat dingen uitgelegd maar als je nog iets wilt weten, neem gewoon even contact op via info@sparklingpiercings.nl of 0682958008 en ik beantwoord graag al je vragen.


Hoe maak ik een afspraak?

Is de knoop doorgehakt en wil je je piercing bij mij laten zetten? Super tof! Iedere woensdag kun je zonder afspraak tussen 13:30 en 18:00 binnen lopen bij Hotrod Tattoo in Etten-leur, Stationsstraat 18b. Dit is de shop waarin ik piercings zet en voor alles zorg wat met piercing te maken heeft. Komt de woensdag niet uit? Geen probleem, het is ook mogelijk om in overleg op andere dagen een afspraak in te plannen. Mijn tijden en dagen verschillen per week en zijn niet gelijk aan de openingstijden van Hotrod Tattoo. Stuur gerust een mailtje naar info@sparklingpiercings.nl of appje naar 0682958008 en we plannen iets in voor je!