Mondkapjes en oor piercings

Draag je een mondkapje dan is het slim om extra voorzichtig te zijn met het op en af doen van je mondkapje als je een nieuwe, genezende of irriterende oor piercing hebt. Het doet de piercing niet goed als je er achter blijft hangen. Dit kan namelijk zorgen wat extra pijn, maar ook voor zwelling of zelfs een bultje. Om dit te voorkomen is zijn er een aantal dingen die je kunt proberen:

  • Draag een oorpiercing beschermer. Doordat je de bandjes van je mondkapje aan deze haakjes doet in plaats van achter je oor blijf je er minder makkelijk achter hangen. Wees alsnog voorzichtig met het op en af doen.
  • Zet je mondkapje niet onnodig vaak op en af. Kom je even in een ruimte/gebied waar je geen mondkapje op hoeft maar weet je dat je hem binnen korte tijd weer op moet? Laat hem dan even iets langer zitten zodat er weer een kans minder is op een pijnlijk ongelukje.
  • Draag het liefste mondkapjes met de dunne elastische bandjes. Grote stoffen bandjes vallen vaak ‘om’ waardoor ze heel de achterkant van je oor bedekken en tegen de achterkant van je sieraden aankomen. Dit is zowel uit hygiënisch oogpunt en qua druk niet goed voor je piercing.
  • Doe je je mondkapje af? Doe dit dan met beleid en maak een extra grote beweging (desnoods met twee handen) om je oor heen zodat je niet per ongeluk achter je sieraad blijft hangen.

Om de genezing een handje mee te helpen is het slim om een zo passend mogelijk staafje te dragen (als dit al mogelijk is). En ook al lijkt het misschien verstandig om het sieraad helemaal tegen de achterkant van je oor aan te drukken zodat ie daar minder uitsteekt. Doe dit nooit zomaar gedurende de dag en was ook altijd je handen voordat je aan je piercing zit. Als je na deze tips alsnog wel eens blijft hangen achter je nieuwe piercing dan zou je na goed weken onder de douche, en voorzichtig alle natte korstjes weg te hebben gehaald met een steriel gaasje, met schone handen, heel voorzichtig het staafje naar voren kunnen drukken. Gaat het stroef of is het gevoelig stop dan en laat hem dan toch op zijn plaats zitten. Doe je dit niet dan trek je de (wondvocht)korstjes open en duurt de genezing alleen maar langer.

Happy healing!

Oorpiercings shoppen? Klik hier om rond te neuzen.

Doorsturen? Deel dan dit bericht