Search
Close this search box.

Piercing controle

Na het zetten van een nieuwe piercing vraag ik je om na ongeveer een weekje of zes op controle te komen. De check-up is ervoor om te kijken hoe het gaat, of alles er netjes uitziet en of je misschien een korter staafje nodig hebt. Er zijn geen kosten verbonden aan de controle afspraak. Als je een korter staafje neemt dan betaal je alleen de kosten voor het staafje en wissel ik hem hygiënisch voor je om.

Waarom een passend staafje?

De reden dat je gepiercet wordt met een langer staafje is omdat je nieuwe piercing de eerste weken wat gaat zwellen. Dit hoort bij de genezing en kan geen kwaad. Om te voorkomen dat je sieraad te strak gaat zitten beginnen we met een langer staafje. Er zijn meerdere redenen waarom het zo belangrijk is om niet te lang met je lange staafje rond te lopen.

Tips voor de eerste zes weken

  • Lig niet op het oor met je nieuwe piercing, ook niet als het geen pijn doet. De kans dat je piercing scheef trekt door de druk is erg groot. Klem gerust een haarklem boven je oor zodat je in je slaap niet per ongeluk op je zij draait.
  • Spoel je oorpiercing goed af onder de douche zodat korstjes weg zijn en dit niet kan irriteren als het sieraad toch wat heen en weer beweegt.
  • Blijf zelf zoveel mogelijk van je nieuwe piercing af. Niet draaien of heen en weer bewegen, dit kan het nieuwe gaatje beschadigen door de kostjes wondvocht. Steekt het lange staafje op een vervelende manier uit waardoor je er steeds achter blijft hangen? Duw hem dan alleen na het douchen wanneer alle korstjes weg zijn, heel voorzichtig, met schone handen, terug. Doe dit niet random gedurende de dag
  • Maak hem twee keer per dag schoon met de steriele zoutoplossing.

Vaak is na een weekje of twee de ergste zwelling alweer weggetrokken maar omdat het niet fijn om om aan een nieuw genezend wondje te zitten, want dat is wat een piercing is, wachten we nog een paar weken extra voor de wissel naar een passend staafje. Is het tijd voor je controle? Boek dan hier je afspraak.

Digitale controle

Is het op dit moment niet mogelijk om fysiek langs te komen of weet je niet zeker of het al tijd is voor een korter staafje? Je mag altijd een paar duidelijke foto sturen via whatsapp. Als ik de voorkant, zijkant en achterkant kan zien dan ik vaak al veel vertellen. Nog beter is een duidelijk en scherp filmpje. Vraag desnoods of iemand anders je hierbij kan helpen want hoe scherper het is hoe beter ik kan oordelen.
Uiteraard is dit niet hetzelfde als een controle in het echt, en is dit geen vervanging van de echte controle, maar op deze manier kan ik toch even met je meekijken en aanvullende tips geven. Als je me dan ook even wilt vertellen hoe het de afgelopen weken is gegaan (hoe zat het met de pijn, zwelling, hoe en hoe vaak heb je hem schoongemaakt, heb je druk kunnen vermijden) dan krijg ik een aardig idee en help ik je verder op weg. 

Heb je nog vragen of twijfel je over iets? Stuur me gerust een appje op 0682958008 en ik kijk met je mee!

Wist je dat?

Je in de Sparklipedia terecht kunt voor informatie over allerlei onderwerpen die met oorpiercings en luxe gouden sieraden te maken hebben? Ben je nieuwsgierig naar verschillende dingen die met piercings te maken hebben, wil je de uitgebreide nazorg nog even rustig nalezen, of wil je alvast meer inspiratie opdoen voor je volgende oorpiercing? Dan kun je hier terecht. Mocht je zelf nog ideeën hebben over bepaalde onderwerpen of mis je dingen? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag!

Groetjes Samantha

Sharing is caring