SparklingPiercings.nl

Maten

Welke maat heb ik nodig?

Het kiezen en dragen van de juiste maat piercing is erg belangrijk. Een te korte piercing kan voor knelling zorgen en dit kan tot pijn en zelfs tot een infectie leiden. Als de piercing te lang is is er een kans dat deze blijft hangen aan bijvoorbeeld kleding of haar of dat er irritatie ontstaat door teveel beweging. 

De breedte

De meest gebruikte breedtematen voor piercings zijn 1,2 mm en 1,6 mm. Als je je maat niet weet kun je dit navragen bij je piercer of je kunt hem opmeten met een schuifmaat.

De lengte

Er zijn twee manieren om erachter te komen welke lengtemaat je nodig hebt. De eerste manier is om het piercingsieraad zelf te meten. Als je op dit moment al de goede maat piercing draagt kun je deze piercing opmeten met een schuifmaat. Om de lengte of diameter van je piercing op te meten, meet je de afstand tussen de twee balletjes van een barbell (staafje) of de binnendiameter van de ring. Neem bij een ring de grootste afstand van de binnendiameter. Als je een gebogen staafje hebt bedenk dan een rechte lijn tussen de balletjes van de piercing. Je meet dus niet langs de kromming van het gebogen staafje. Ook meet je nooit de schroefdraad of de balletjes zelf mee met het bepalen van de lengte. 


Heeft de piercing die je nu draagt niet (meer) de goede maat of mag je je piercing nog niet verwijderen dan kun je met een schuifmaat de ruimte tussen de twee gaten van de piercing op je lichaam meten, in millimeters. Doe dit altijd met schone materialen om infectie te voorkomen! Als je het lastig vindt om zelf te doen vraag dan iemand om hulp.