Zoek
Sluit dit zoekvak.

Piercing staafje losmaken

Krijg je je piercing staafje niet los?

Hier heb je een aantal handige tips:

  • Week je piercing 5 minuten in warm water. Soms kan het zijn dat er wat wondvocht, talg of vuil tussen het staafje en het topje zit, daarom kan 5 minuten weken in warm water helpen om dit los te weken. Kun je niet met je piercing in een bakje hangen? Doe dan een beetje warm water in een schoon eierdopje of shotglaasje en zet die om je piercing.
  • Ga na het weken even met een wattenstaafje langs de kant die je los wilt halen zodat je losgeweekte deeltjes weg kunt vegen.
  • Probeer het eens met schone handschoenen voor meer grip.
  • Onthoud lefty loosey (Links=Los) righty tighty of zoals een klant laatste zei DROL (Dicht Rechts, Open Links). Dit is dezelfde kant als een fles open en dicht draaien.

Mocht het dan nog niet lukken dan kun je altijd nog een tangetje gebruiken om de achterkant vast te pakken en de voorkant los te draaien. Neem dan aub geen tang uit je (vaders) gereedschapsdoos maar neem een nieuwe, schone tang om infecties te voorkomen. Zoals bijvoorbeeld deze.

Een bezoekje aan je piercer is ook een optie als je er zelf niet aan uitkomt.

Wissel je piercing alleen als ie helemaal genezen is. Doet het zeer of gaat je piercing open/bloeden stop dan meteen waar je mee bezig bent en neem dan sowieso contact op met je piercer. Meer info over je piercing wisselen vind je hier.

Sharing is caring