Search
Close this search box.

de Oorpiercing boutique in breda

Super leuk dat je een afspraak in wilt plannen voor je piercing Breda. Niet alleen voor het piercen zelf kun je hier terecht, maar ook voor hulp met het uitzoeken van de juiste piercing look, oorstyllingen, wissels, hulp bij piercing problemen (ook als ie niet hier is gezet, heropenen van dichtgegroeide gaatjes, kortom alles wat met oorpiercings te maken heeft.

Nijverheidssingel 397
in Breda

Je vindt Sparkling in het pand van Exclusive Ink, Nijverheidssingel 397 in Breda. De nieuwe pierce ruimte is volledig afgesloten van de andere ruimten voor nog meer privacy.

Wil je langskomen in de Boutique maak dan een afspraak in de online agenda. Het namelijk niet mogelijk om zomaar binnen te lopen, zodat we alle tijd voor je hebben. Je kunt zes weken vooruit plannen en ik zie je graag in de Boutique in Breda!

veelgestelde vragen

Hoe oud moet ik zijn voor een oor piercing?

Vanaf de leeftijd van 14 jaar kun je bij Sparkling een tragus, helix, scapha en conch piercing laten zetten. Bij industrials, rook piercing, anti-tragus, snug en daith piercing houden we 16 aan als de minimale leeftijd. Een gaatje in de oorlel laten piercen is mogelijk bij kinderen vanaf 6 jaar. De voorwaarde voor een piercing is dat degene die gepierced wordt zelf aan moet kunnen geven dat ie de piercing wilt en begrijpt dat hiervoor gezorgd moet worden.

Ben je jonger dan 16 dan zal er altijd een ouder of voogd bij je afspraak moeten zijn die toestemming geeft. Vergeet ook niet om beide je id mee te nemen. Zonder id’s kan er helaas niet gepierced worden. Ben je 16 of ouder vergeet dan niet je eigen id mee te nemen.

Wat voor sieraden gebruiken julie?

We gebruiken uitsluitend glad afgewerkte sieraden, gemaakt van minimaal 14K (wit)goud met implant grade titanium staafjes. De staafjes hebben een duw-in systeem of een inwendige schroefdraad. In deze blog kun je hier alles over lezen. In de webshop kun je een klein deel van de modellen bekijken. 

Kun je mijn oorpiercing/oorbellen wisselen?

Jazeker! Het maakt niet uit of je piercing hier is gezet of niet. We kijken graag met je mee welke witgouden of geelgouden sieraad het beste bij jou, je styl en je oor past. Er is een ruim assortiment gouden sieraden in de Boutique en als je iets specifieks zoekt kun je dit van te voren doorgeven. Het is alleen mogelijk om sieraden te laten wisselen die (na 2020) bij Sparkling gekocht zijn zodat ik zeker weet dat ze van de beste materialen gemaakt zijn. Sieraden van buitenaf worden niet geplaatst.

Wat moet ik weten voordat ik een piercing laat zetten?

Daar leg ik je hier alles over uit. We beginnen met de timing van het zetten en hebben we ook over de sieraden, nazorg, pijn en kosten. 

Hoe verzorg ik mijn nieuwe piercings het beste?

Twee keer per dag met een steriele zoutoplossing en verder zo min mogelijk aanzitten en niet op liggen is de korte samenvatting. De uitgebreide nazorginstructies voor oorpiercings vind je hier. 

Doet het zeer?

Helaas kan ik een piercing niet pijnloos zetten maar je zult het maar heel even voelen. Het is even twee keer twee seconden en dan is het voorbij. Iedereen heeft een andere pijngrens en ook per plek kan het gevoel schelen. Als je uitgaat van het ergste dan valt het over het algemeen wel mee.

Gebruik je een verdoving?

Helaas kunnen we een piercing niet pijnloos zetten maar omdat het zetten zo snel gaat gebruiken we geen verdoving. Een creme werkt niet diep genoeg om het hele gebied te verdoven. Daarnaast veranderd de huidstructuur en gaat het piercen een stuk stugger. De huid trekt zich ook samen en hierdoor komt de piercing vaak scheef te zitten omdat de huid na de hand weer ontspant en in een andere vorm komt te zitten.

Wat kost het zetten?

De totaalprijs is geheel afhankelijk van welk sieraad je kiest maar de basis prijslijst kun je hier bekijken. We werken exclusief met witgouden en geelgouden sieraden met duw-in systeem of inwendige schroefdraad. Heb je geen idee waar ik het nu over heb? Je bent zeker niet de enige hoor, hier vind je alle uitleg en voordelen van deze sieraden. Je kunt meteen kiezen uit een uitgebreid assortiment van topjes met figuren, Swarovski kristallen, echte edelstenen, strassbogen en nog veel meer. De tijd van maanden met een saai bolletje rondlopen is voorbij.

Wat is het verschil tussen piercen en schieten?

Kort samengevat; piercen is hygienischer, je beschadigd minder weefsel en kunt veel preciezer je plaats bepalen. Lees hier alles over de verschillen tussen gaatjes laten schieten en gaatjes laten piercen.

Heb je inspiratie foto's?

Jazeker, een deel van onze portfolio’s kun je hier bekijken. Omdat ik niet altijd tijd heb om dit gedeelte goed bij te houden vindt je op onze socials nog meer werk en sieraden. 

Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer info? In de Sparklipedia vindt je vragen en antwoorden over allerlei piercing gerelateerde dingen. Neem gerust een kijkje in de Sparklipedia. Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen.

Gesloten

Van 19 t/m 24 juni is Oorpiercing Boutique Sparkling gesloten. Vanaf woensdag 25 juni worden alle bestellingen en appjes weer verwerkt. Klik hier voor alle praktische info en data.