SparklingPiercings.nl

Hoe wissel ik zelf een piercing ringetje

Dat is een vraag die ik regelmatig krijg. Er zijn tegenwoordig veel modellen verkrijgbaar met een kliksysteem maar soms wil je gewoon een ringetje met een inklem balletje. Hoe je deze het beste kunt wisselen vertel ik je hieronder.


Om te weten hoe je het balletje uit het ringetje krijgt is het handig om te weten hoe de ring in elkaar steekt. Het balletje wat tussen de ring inklemt heeft twee deukjes. Deze deukjes worden precies in ieder uiteinde van de ring geplaatst zodat het balletje tussen de ring geklemd wordt. Om dit te doen is het het makkelijkste om de ring tussen duim en middelvinger vast te pakken en het balletje met de andere duim en middelvinger vast te pakken. Als je recht aan het balletje trekt zul je merken dat deze niet echt los komt. De truc is om hem goed vast te pakken en een kant van het balletje op te tillen. Dan kun je het balletje er makkelijk uitpakken. Het tegenovergestelde geldt ook als je het balletje er weer tussenin wilt doen. Zet eerst een deukje tegen de uiteinde van de ring aan en duw vervolgens de andere kant van het balletje naar beneden tegen de andere uiteinde klaar.


Het heeft even wat oefening nodig maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijekr het gaat. Wordt dit de eerste keer dat je een ringetje gaat dragen of ben je nog niet zo handig met het tussen klemmen van het balletje? Oefen dan eerst een paar keer boven een bakje (zodat je het balletje niet kwijt bent als ie wegschiet ;)) zodat je goed kan kijken wat je aan het doen bent. Als dit makkelijk gaat kun je het ook in je piercing proberen.


Mocht het niet lukken of denk je na deze uitleg, dit is echt zoo niks voor mij? Zoek dan een betrouwbare piercer op die je hiermee kan helpen. Vaak vraagt die een kleine vergoeding voor de gebruikte materialen (handschoenen, schoonmaak enz) en tijd maar dan weet je zeker dat ie goed zit. 


Filmpje volgt.