Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veelgestelde vragen

Heb je nog vragen of wil je eerst nog wat meer info? In de Sparklipedia vindt je vragen en antwoorden over allerlei piercing gerelateerde dingen. Neem gerust een kijkje in de Sparklipedia. Hieronder vind je enkele veel gestelde vragen.

Over Sparkling

Waar zitten jullie met de boutique?

De Oorpiercing Boutique van SparklingPiercings.nl kun je vinden in het pand van Exclusive Ink, Nijverheidssingel 397, 4811 ZZ in Breda. Hier kun je tijdens je afspraak het gehele assortiment bekijken. Let op, parkeren in de straat is betaald. Wil je gratis parkeren dan kun je aan de overkant van de singel (Tramsingel) gratis parkeren.

Zetten jullie alleen oor piercings, geen navel, neus enz?

Dat klopt inderdaad, we zijn helemaal gespecialiseerd in oor piercings en het is daarom niet mogelijk om hier een andere piercing buiten het oor te laten zetten en/of wisselen.

Werken jullie alleen met gouden sieraden?

Dat klopt inderdaad. Om je de meeste verfijnde, elegante en kwalitatief beste earparty te geven werken we met gouden sieraden van 14K of 18K witgoud en geelgoud. We werken niet met ‘chirurgisch staal’ of titanium topjes. De topjes en ringen zijn van minimaal 14K witgoud of geelgoud gemaakt. De staafjes die gebruikt worden zijn standaard gemaakt van glad afgewerkt gecontroleerd implant grade titanium en kunnen op verzoek vervangen worden door gouden staafjes. 

Waarvoor kan ik bij Sparkling terecht?

Je kunt bij ons terecht voor advies, een second opinion, het wisselen van je gaatjes/oorpiercings, het laten zetten van alle oorpiercings (inclusief oorlel) en het stylen van je complete oren. Wil je nog meer weten; in deze blog lees je er alles over. 

Laten piercen / wisselen

Hoe oud moet ik zijn voor een oor piercing?

Vanaf de leeftijd van 14 jaar kun je bij Sparkling een tragus, helix, scapha en conch piercing laten zetten. Bij industrials, rook piercing, anti-tragus, snug en daith piercing houden we 16 aan als de minimale leeftijd. Een gaatje in de oorlel laten piercen is mogelijk bij kinderen vanaf 6 jaar. De voorwaarde voor een piercing is dat degene die gepierced wordt zelf aan moet kunnen geven dat ie de piercing wilt en begrijpt dat hiervoor gezorgd moet worden.

Ben je jonger dan 16 dan zal er altijd een ouder of voogd bij je afspraak moeten zijn die toestemming geeft. Vergeet ook niet om beide je id mee te nemen. Zonder id’s kan er helaas niet gepierced worden. Ben je 16 of ouder vergeet dan niet je eigen id mee te nemen.

Wat voor sieraden gebruiken julie?

We gebruiken uitsluitend glad afgewerkte sieraden, gemaakt van minimaal 14K (wit)goud met implant grade titanium staafjes. De staafjes hebben een duw-in systeem of een inwendige schroefdraad. In deze blog kun je hier alles over lezen. In de webshop kun je een klein deel van de modellen bekijken. 

Kun je mijn oorpiercing/oorbellen wisselen?

Jazeker! Het maakt niet uit of je piercing hier is gezet of niet. We kijken graag met je mee welke witgouden of geelgouden sieraad het beste bij jou, je styl en je oor past. Er is een ruim assortiment gouden sieraden in de Boutique en als je iets specifieks zoekt kun je dit van te voren doorgeven. Het is alleen mogelijk om sieraden te laten wisselen die (na 2020) bij Sparkling gekocht zijn zodat ik zeker weet dat ze van de beste materialen gemaakt zijn. Sieraden van buitenaf worden niet geplaatst.

Wat moet ik weten voordat ik een piercing laat zetten?

Daar leg ik je hier alles over uit. We beginnen met de timing van het zetten en hebben we ook over de sieraden, nazorg, pijn en kosten. 

Hoe verzorg ik mijn nieuwe piercings het beste?

Twee keer per dag met een steriele zoutoplossing en verder zo min mogelijk aanzitten en niet op liggen is de korte samenvatting. De uitgebreide nazorginstructies voor oorpiercings vind je hier. 

Doet het zeer?

Helaas kan ik een piercing niet pijnloos zetten maar je zult het maar heel even voelen. Het is even twee keer twee seconden en dan is het voorbij. Iedereen heeft een andere pijngrens en ook per plek kan het gevoel schelen. Als je uitgaat van het ergste dan valt het over het algemeen wel mee.

Gebruik je een verdoving?

Helaas kunnen we een piercing niet pijnloos zetten maar omdat het zetten zo snel gaat gebruiken we geen verdoving. Een creme werkt niet diep genoeg om het hele gebied te verdoven. Daarnaast veranderd de huidstructuur en gaat het piercen een stuk stugger. De huid trekt zich ook samen en hierdoor komt de piercing vaak scheef te zitten omdat de huid na de hand weer ontspant en in een andere vorm komt te zitten.

Wat kost het zetten?

De totaalprijs is geheel afhankelijk van welk sieraad je kiest maar de basis prijslijst kun je hier bekijken. We werken exclusief met witgouden en geelgouden sieraden met duw-in systeem of inwendige schroefdraad. Heb je geen idee waar ik het nu over heb? Je bent zeker niet de enige hoor, hier vind je alle uitleg en voordelen van deze sieraden. Je kunt meteen kiezen uit een uitgebreid assortiment van topjes met figuren, Swarovski kristallen, echte edelstenen, strassbogen en nog veel meer. De tijd van maanden met een saai bolletje rondlopen is voorbij.

Wat is het verschil tussen piercen en schieten?

Kort samengevat; piercen is hygienischer, je beschadigd minder weefsel en kunt veel preciezer je plaats bepalen. Lees hier alles over de verschillen tussen gaatjes laten schieten en gaatjes laten piercen.

Heb je inspiratie foto's?

Jazeker, een deel van onze portfolio’s kun je hier bekijken. Omdat ik niet altijd tijd heb om dit gedeelte goed bij te houden vindt je op onze socials nog meer werk en sieraden. 

Afspraak maken

Wanneer kan ik terecht voor het zetten?

Om je alle tijd en aandacht te kunnen geven werken we alleen op afspraak. Via het online boeking systeem kun je zien wanneer er nog plaats is voor je afspraak. Zo hoef je niet op reactie te wachten en kun je boeken wanneer je wilt. Afspraken in de avond (na 18.00 uur) zijn in overleg beperkt mogelijk. Op zaterdag, zondag en maandag is de fysieke winkel van de Oorpiercing Boutique gesloten.

Kan ik terecht voor alle piercings?

Vanaf november 2021 kun je terecht voor alle oor piercings. Het is vanaf dan niet meer mogelijk om gezichtspiercings of lichaamspiercings te laten zetten en/of wisselen. We zijn volledig gespecialiseerd in oorpiercings zodat we je een nog betere service, aanbod van sieraden en expertise kunnen geven.

Wel is het belangrijk om er rekening mee te houden dat niet iedere oorpiercing voor iedere persoon geschikt is. Hierover zijn we altijd eerlijk en we kunnen altijd kijken naar alternatieven.

Wat kost mijn afspraak?

De kosten van je afspraak zijn afhankelijk van wat er gedaan wordt en welke producten je wilt hebben. De prijslijst voor piercings zetten kun je hier bekijken en om een idee te geven van de kosten van de sieraden kun je een kijkje nemen in de webshop. Zie je tijdens de afspraak iets leuks? Vraag dan gerust naar de prijs, we zorgen er samen voor dat je helemaal happy naar buiten gaat!

Moet ik betalen om een afspraak te maken?

Dat is niet nodig, ik vraag geen aanbetaling omdat ik graag uit ga van het goede in mensen. Wel wil ik je vragen om minimaal 48 uur van te voren af te zeggen mocht er iets tussen komen of mocht je van gedachten veranderen. Ik reserveer namelijk mijn tijd voor je en als je niet op komt dagen is dat een leeg gat waarin anders iemand anders geholpen had kunnen worden. Bij niet tijdig annuleren worden annuleringskosten in rekening gebracht.

Is mijn afspraak bindend?

Ja, het maken van een afspraak is bindend. Ik reserveer tijd voor je, tijd die ik niet kan besteden aan andere klanten, steriliseren, zorgen dat mensen mijn bedrijf vinden zodat ik kan blijven bestaan of een van de andere vele taken die ik iedere dag te doen heb.

Door te boeken ga je akkoord dat je op de afgesproken dag en tijdstip met de nodige voorbereiding (die ontvang je per mail) in de shop staat. Je kunt je afspraak uiterlijk 48 uur van te voren kosteloos afzeggen of verzetten. Doe je dit binnen 48 uur dan zullen er annuleringskosten in rekening gebracht worden.

Kan ik mijn afspraak nog wijzigen/annuleren?

Jazeker, op dit moment kan dat alleen via WhatsApp of email. Doe je dit meer dan 48 uur voor je afspraak dan is dit kosteloos. Valt het binnen 48 uur van je afspraak dan zijn er annuleringskosten aan verbonden.

Wat zijn de annuleringskosten?

Verzet of zeg je je afspraak af meer dan 48 uur voor je afspraak dan worden er geen annuleringskosten in rekening gebracht. Afmelden is het makkelijkste via whatsapp maar kan ook via email. Alle boekingsvoorwaarden met annuleringskosten vind je hier terug.

Kan ik ook op een andere datum / tijdstip komen?

Omdat we alleen op afspraak werken vind je alle opties om een afspraak in te plannen in de online agenda. Op de dagen die dikgedrukt zijn en waar je een gele lijn of stip in het vakje ziet staan, is er nog plek. De andere dagen zitten of al vol of ben ik niet in de Boutique. Heb je last van je piercing? Wacht dan niet met contact opnemen, zodat ik je alvast (digitaal) advies en tips kan geven. Het is mogelijk om tot maximaal zes weken vooruit te plannen. Kun je geen plekje vinden wanneer je kunt en wil je graag je piercing bij ons laten zetten? Stuur dan even een appje en ik kijk mee naar de mogelijkheden.