SparklingPiercings.nl

wissel

Whoehooee


je nieuwe piercing is binnen! Ik begrijp maar al te goed dat je meteen naar de spiegel wilt rennen met je nieuwe pakketje en de piercing meteen in wilt doen maar lees eerst eens even rustig deze tips door. Deze tips and tricks helpen je om de wissel soepel te laten verlopen zodat dat kans op irritatie achteraf minimaal is. 

Kan ik al wel wisselen?

Dit is eigenlijk de eerste vraag die je jezelf moet stellen als je je piercing wilt wisselen. Het is namelijk heel belangrijk dat je piercing helemaal genezen is voordat je gaat wisselen! Een korter staafje wisselen na het zetten uitgezonderd maar dit kun je beter bij de piercer laten doen met een steriele piercing (daarover in een andere post meer). Maar hoe weet je nu of je piercing helemaal genezen is? Dat is best lastig te zien omdat je natuurlijk niet binnenin je piercing gaatje kunt kijken. Om toch een richtlijn te geven is het handig om een paar dingen te weten. Piercings genezen van buiten naar binnen. Daardoor zien ze er vaak al (redelijk) snel 'genezen' uit. Maar voordat de binnenkant helemaal genezen is kan even duren. Soms weken maar soms ook maanden. Controleer daarom even dit lijstje.

* Houd in ieder geval de minimale genezingstijd aan van je piercing. 
* Is de piercing rood of verdikt wacht dan nog even
* Komt er nog weleens wondvocht uit (dit zie je mede aan de opgedroogde 'korstjes') wacht dan nog minimaal een aantal weken
* Twijfel je? Dan kies ik voor better safe the sorry en nog even wachten of je kunt je piercer om advies vragen. 

Is je piercing volledig genezen? 

Top! Begin dan met je handen te wassen met water en zeep. Belangrijk is dat je tussendoor geen dingen meer aanraakt en je alleen nog maar bezig houd met je wissel. Lees je deze info bijvoorbeeld op je telefoon, lees dan eerst alles door en leg je telefoon weer weg. Je wilt niet weten hoeveel bacteriƫn er op je phone zitten. Deze wil je echt niet mee in je gaatje krijgen.

Heb je schone wegwerp handschoenen dan is dit ook het moment om ze aan te doen. 


* Doe dit ook met het sieraad tenzij deze van een organisch materiaal gemaakt is, gebruik dan alleen een vochtig doekje

* Voor een vlotte overgang is het handig om wat steriel glijmiddel of een natuurlijke olie te gebruiken

*  Vergeet je gedragen sieraad niet schoon te maken voordat je hem opbergt